SVCA organiseert eerste showdowntoernooi in Assen

SVCA organiseert eerste showdowntoernooi in Assen

Op 3 december 2022 organiseert Showdown Vereniging Cannonballs Assen het eerste showdowntoernooi in Assen bij Garage TDI.

Op het toernooi zal op 3 tafels worden gestreden door 16 spelers. Na een eerste plaatsingsronde wordt in 2 poules gestreden voor de bekers. Zowel in poule A als poule B zijn 3 bekers te winnen.

Showdown
Showdown is een aangepaste sport voor blinden en slechtzienden. Het is een mix tussen tafeltennis en air-hockey. De spelers staan achter een tafel met een opstaande rand. Aan beide korte kanten zit een netje, het doel. Je verdedigt het doel met een houten of kunststof batje, waarmee je de bal slaat. Een beschermende handschoen is erg handig, want de bal kan hard aankomen. Iedereen speelt met een geblindeerde bril, waardoor iedereen niks ziet.

SVCA
Showdown Vereniging Cannonballs Assen (SVCA) bestaat sinds 2015 en is opgericht door een aantal spelers die al in Zwolle trainden en dichter bij huis wilden sporten. De meeste spelers doen mee in de landelijke competitie en het Nationaal Kampioenschap. Ook doen spelers regelmatig mee aan toernooien in Nederland en het buitenland. Hoog tijd dus om ook zelf een toernooi te organiseren.