Foto's van Pride-expositie afgeplakt: 'niet geschikt voor onze kinderen' Erik Smit

Foto's van Pride-expositie afgeplakt: 'niet geschikt voor onze kinderen'

Maandagavond zijn enkele foto's van de Pride Tentoonstelling afgeplakt.

Op een van de foto's is een papier geplakt met de tekst 'Niet geschikt voor onze kinderen  - ouders-'. De ouders die de foto's heeft afgeplakt wil 'niet dat onze kinderen deze expliciete foto’s te zien krijgen', laten ze in een reactie weten.

In verschillende andere steden werden al eerder foto's van de Pride Tentoonstelling afgeplakt. 'Kennelijk zijn we niet de enigen die vinden dat deze foto’s ons worden opgedrongen. Dit is toch ook niet nodig? Hang deze foto’s op in een museum, maar niet op een plek waar kinderen spelen', vertellen de ouders in een e-mail. 

Pride
De tentoonstelling is sinds vrijdag op het Koopmansplein te zien. Het is het tweede jaar op rij dat Pride Photo de provincie Drenthe aandoet met de openlucht fototentoonstelling. Dit jaar is het thema ‘Celebrating the Unseen’, waarmee Stichting Pride Photo de meer ongeziene groepen en onbekende verhalen uit de LHBTQIA+ gemeenschap onder de aandacht wil brengen. De tentoonstelling blijft 3 weken te zien en is gratis te bezoeken tot 14 oktober. Van 8 tot en met 14 oktober is er tijdens de Regenboogweek meer te zien en doen rondom dit thema.