Het Beleefhuis in Assen: 'huiselijk en vertrouwd'

Het Beleefhuis in Assen: 'huiselijk en vertrouwd'

“Het is er gemoedelijk en huiselijk. Je zit met elkaar. Juist omdat het een huiskamer binnen een eengezinswoning is, geeft het Beleefhuis gauw een fijne sfeer. Vele mantelzorgers geeft het voldoende vertrouwen om de zorg voor hun naaste tijdelijk over te dragen aan twee vrijwilligers. Voor een uur, of voor een middag. Om zelf naar de kapper te kunnen of gewoon om even wat anders te doen.” Aan het woord is Michel Holzhausen van welzijnsorganisatie Vaart Welzijn.

In de toekomst meer vraag naar respijtzorg
Het Beleefhuis is een woonhuis aan de Zwartwatersweg waar Vaart Welzijn voor drie dagen per week respijtzorg aanbiedt. De andere twee dagen kunnen bezoekers via verschillende routes in het huis hulpmiddelen uitproberen om langer veilig en comfortabel thuis te blijven wonen. Dat is een aanbod van woningbouwvereniging Actium. Michel: “Ik ben heel blij met de samenwerking met Actium. De vraag naar respijtzorg is groot. Continu verblijven er mensen in onze huiskamer. Het zijn er de ene dag drie, het kunnen er ook zo zes of meer zijn. Zes dames die allen een korte opleiding hebben gehad, werken hier als vrijwilliger. In de toekomst zal, nu wij gemiddeld steeds langer zelfstandig wonen, de vraag om respijtzorg alleen maar toenemen.”

Bezoek het Beleefhuis
Heeft u belangstelling voor het Beleefhuis of wilt u eens een kijkje nemen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 088 123 09 99. Vanaf 8 augustus is het Beleefhuis weer open.