Transparant Atelier op Koopmansplein bij OngeEikt

Transparant Atelier op Koopmansplein bij OngeEikt

Tot en met 30 juli is het project ‘Matter of Time’ van beeldend kunstenaar Ans Courtier in het ‘Transparant Atelier’ te zien aan het Koopmansplein 6. De ondertitel van het kunstproject is ‘tijd, ruimte en groei’. Zaterdag 30 juli is iedereen welkom bij de finissage, oftewel de feestelijke afsluiting, om het eindresultaat te bekijken. 

In de afgelopen drie maanden voltooide Courtier twee werken en ze is bezig met een laatste werk. Ze liet zich inspireren door de ruimte en de plek aan het Koopmansplein. Ze vat haar werken op als groei en proces. Elke donderdag tot en met zaterdag was ze aan het werk in het Transparant Atelier, onder het toeziend oog van passanten en bezoekers. 

Op het raam maakte ze een stapeling van huisjes. Onderin heel klein, boven groot. Ze staan symbool voor kapitaal en de verdeling daarvan. Een pamflet tegen de groeiende vermogensongelijkheid. Op één van de muren maakte Courtier een werk dat ze met katrollen stukje bij beetje optakelde tot aan het plafond. Deze wallhanging is opgebouwd uit behangproefjes met organische motieven. Hiermee reageert de kunstenaar op de dode stapeling van de grijze stenen. 

Het derde deelproject moet resulteren in een groene organische vacht die ook richting plafond gaat. Als de vacht het plafond niet bereikt, wordt de omvang bepaald door de tijd op deze plek. 

Het ‘Transparant Atelier’ wordt mogelijk gemaakt door Coöperatie OngeEikt waar Ans Courtier vriend van is. Het is een experiment en een mogelijkheid voor kunstenaars om als ‘artist-in-residence’ te werken op een plek waar hun creatieve proces te volgen is voor geïnteresseerden en toevallige passanten. Hilja Staal zal als tweede artist in residence het stokje van Ans Courtier overnemen.

‘Matter of Time’ is tot en met vrijdag 29 juli elke donderdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur te zien. Zaterdag 30 juli is de feestelijke afsluiting om 16.30 uur.
Adres: Koopmansplein 6 in Assen, naast de Kunst & Ambachtenwinkel van coöperatie OngeEikt.

www.cooperatie-ongeeikt.nl  

Tiplijn