De Nachtwacht komt naar Interzorg Anholt Google Maps

De Nachtwacht komt naar Interzorg Anholt

Vanaf woensdag 20 juli is het wereldberoemde schilderij de Nachtwacht te bewonderen in Interzorg Anholt. Althans een kopie ervan op ware grootte!

Dit enorme schilderij, van 363 bij 438 centimeter, komt de komende drie weken in de Plaza van Anholt te staan waar het door iedereen kan worden bewonderd. Gedurende deze periode worden voor cliënten verschillende activiteiten georganiseerd die in relatie staan tot dit schilderij.

Museum
Elly Feenstra - van Dam, kwaliteitsverpleegkundige binnen Interzorg Anholt, heeft er mede voor gezorgd dat de Nachtwacht naar Anholt komt. “Ik was onlangs in gesprek met mevrouw Bouma, cliënt binnen Anholt, waarin ze aangaf veel van kunst en cultuur te houden. Helaas kan zij door haar ziekte niet zelf naar een museum om hier van te genieten. Dat zette mij aan het denken en toen kwam ik deze mogelijkheid tegen, namelijk niet zelf naar het museum reizen, maar het museum naar Anholt halen! Nu kan mevrouw Bouma in alle rust en op haar gemak het schilderij bekijken. En zij niet alleen, want ook de overige cliënten en die van de andere locaties van Interzorg zijn uiteraard van harte welkom om dit prachtige schilderij met eigen ogen te aanschouwen. En door zo het museum naar binnen te halen, ondersteunen wij mensen hun eigen leven voort te zetten. Daar is waar we het voor doen!”

Nachtwacht on tour
Sinds 2020 brengt het Rijksmuseum samen met Philips drie en later vier levensgrote replica’s van de Nachtwacht naar verpleeghuizen en seniorencomplexen door heel Nederland. Op elke plek blijft de Nachtwacht een aantal weken op een prominente plek te zien, waarna het schilderij weer doorreist naar een nieuw huis. Het Rijksmuseum en Philips zijn dit project gestart om de bewoners die niet in staat zijn een bezoek te brengen aan culturele instellingen een hart onder de riem te steken. Bij de Nachtwacht biedt het Rijksmuseum ook een programma en een pakket met meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar.

Nachtwacht on tour wordt mogelijk gemaakt door Philips en de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds.

Tiplijn