Morgen veel vertraging op de weg verwacht vanwege protesterende boeren Archief/AssenStad

Morgen veel vertraging op de weg verwacht vanwege protesterende boeren

Rijkswaterstaat laat weten dat weggebruikers morgen tijdens de ochtend en avondspits rekening moeten houden met een zeer zware spits.

Vanwege de aangekondigde manifestaties van boeren is het extra druk om de wegen. Er gaat een grote actie plaatsvinden in Stroe (Gelderland) waardoor uit het hele land boeren die kant op komen.

Rijkswaterstaat houdt vanaf de verkeerscentrale alle snelwegen goed in de gaten en zet ook extra weginspecteurs in. Ook kunnen zij indien nodig extra maatregelen nemen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de maximum snelheid of het omleiden van het verkeer.

Veiligheid en doorstroming voorop

De veiligheid en doorstroming op de rijkswegen staat voor Rijkswaterstaat voorop. Het uitgangspunt is daarbij dat alle weggebruikers veilig van A naar B kunnen. Trekkers mogen niet op de snelweg rijden en de politie kan hierop handhaven. In overleg met de politie kunnen zij extra maatregelen nemen om een zo veilig mogelijke situatie te creëren voor al het verkeer.

Weggebruikers worden geadviseerd om voor vertrek de actuele verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Indien je de mogelijkheid hebt, doe je er goed aan om morgen thuis te werken. Ga je wel de weg op en kom je onderweg landbouwvoertuigen tegen? Wees extra alert, houd rekening met snelheidsverschillen en pas de rijstijl hierop aan: houd afstand en minder snelheid.