Terra Assen houdt woensdag Online Open Dag

Terra Assen houdt woensdag Online Open Dag

Terra Assen organiseert op woensdag 19 januari een Online Open Dag voor het vmbo-groen en het Groene Lyceum. Ook dit jaar is de school genoodzaakt om de Open Dag digitaal aan te bieden door de geldende coronamaatregelen. Zit jij in groep 7/8 en wil jij ook kennismaken met je nieuwe school? Dan ben je van harte welkom, samen met je ouder(s)/verzorger(s), digitaal bij Terra Assen op 19 januari.

Bij Terra Assen krijgen leerlingen een goede mix van theorie en praktijk; naast de theorielessen zijn ze veel buiten bezig en leren ze van alles over de natuur en de wereld. Leerlingen werken met een eigen laptop, zowel op school als thuis. Daarmee kunnen ze de lesstof digitaal bekijken en op eigen niveau en in eigen tempo leren.

Live webinar
Door de huidige maatregelen kunnen we de leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) ook dit jaar helaas niet fysiek ontvangen op onze school tijdens de Open Dag. Daarom bieden we weer een online webinar aan. Dit is de leerlingen en hun ouders/verzorgers vorig jaar goed bevallen. Op deze manier informeren we hen en geven we ze een mooi kijkje in onze school , vertelt Hadewich Huitema, één van de PR-leden van Terra Assen. Om 19.00 uur kunnen leerlingen, ouders, opa s, oma s en andere belangstellenden een live bijeenkomst bijwonen. Meerdere docenten en leerlingen laten we aan het woord over onze school. Er zijn filmpjes te zien en het is mogelijk live vragen te stellen. Ook wordt de winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt. Je moet je van tevoren aanmelden. Natuurlijk hopen we dat onze informatieavond op 14 februari voor ouders en leerlingen wel fysiek door kan gaan. Eventueel organiseren we daarna nog de mogelijkheid om ook fysiek een kijkje te komen nemen in de school. Uiteraard alleen als het weer mag; voor ons staat een veilige schoolomgeving voor alles , legt Huitema uit.

Vmbo-groen
Bij Terra kun je naar het vmbo-groen. Dit is een veelzijdige opleiding. Leerlingen kunnen binnen het vmbo-groen verschillende leerwegen volgen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Terra Assen biedt ook de mogelijkheid voor leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Alle vragen over het vmbo-groen en lwoo kunnen gesteld worden tijdens de online Open Dag.

Het Groene Lyceum
Terra Assen biedt ook het Groene Lyceum aan. Huitema: Dit is een leerroute voor leerlingen die een tl/havo, havo of havo/vwo niveau hebben én ook graag praktisch bezig zijn. Op het Groene Lyceum wordt veel aandacht besteed aan praktische- en studievaardigheden, zoals slim studeren, samenwerken, plannen en managen. Daarnaast doet de leerling veel praktijkervaring op tijdens verschillende stageperiodes. Aan het einde hebben leerlingen een vmbo-diploma én mbo-diploma niveau 4 op zak en daarmee dus een startbewijs voor het hbo .

Online Open Dag Terra Assen
woensdag 19 januari 2022
Aanmelden livesessie 19:00 uur: https://register.gotowebinar.com/register/5789519577910000399
Voor meer info kijk op assen.voterra.nl