Nijend24 zoekt kappers en kapsters voor tijdens de actie Kapsalon Theater

Nijend24 zoekt kappers en kapsters voor tijdens de actie Kapsalon Theater

Nijend24 in Anderen is op zoek naar kappers en kapsters die aankomende woensdagavond op het podium bezoekers willen knippen onder het genot van live muziek.

Dan vindt namelijk het landelijk Kapsalon Theater plaats. Door heel Nederland stellen theaters hun deuren open terwijl bezoekers geknipt kunnen worden tijdens het beluisteren van live muziek.

Kapsalon Theater
Kapsalon Theater is een initiatief van Sanne Wallis de Vries en Diederik Ebbinge. Na twee jaar coronabeleid merken zij dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is. De cultuursector heeft zich altijd flexibel, zorgvuldig en met inlevingsvermogen tot het Coronabeleid opgesteld. Uit onderzoek is gebleken dat gedurende de openstelling er nauwelijks besmettingen in de theaters zijn waargenomen. Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een weegmoment , aldus Sanne en Diederik.

Wij vestigen onze hoop op onze nieuwe minister Robbert Dijkgraaf en Gunay Uslu, staatssecretaris van cultuur, om voortvarend te werk te gaan en de belangen van onze sector op een juiste manier te behartigen. Geef ons een routekaart, waarbij er op toetsbare momenten een volgende stap kan worden genomen en bied ons perspectief.

We zijn blij met deze eenmalige actie een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.

Nijend24
In Drenthe doet Nijend24 in Anderen mee, de Tamboer in Hoogeveen en het Rensentheater in Emmen. Nijend24 is nog altijd op zoek naar kappers of kapsters die mee willen helpen. Ook nagelstylisten kunnen zich aanmelden. Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje via de facebookpagina van Nijend24.

iStock