Maandag grote boerendemonstratie in Assen

Maandag grote boerendemonstratie in Assen

Aankomende maandag zullen boeren in Assen een grote demonstratie gaan houden.

Farmers Defence Force wil zich die dag bij de provincie Drenthe laten horen omdat zij zich door de provincie in de steek gelaten voelen. De provincie wil het handhavingsverzoek van FDF niet in behandeling nemen, dit omdat de Defense Force niet ontvankelijk zou zijn. FDF vindt dit een onzin argument en komt daarom in actie.

FDF voelt zich niet alleen door Drenthe, maar door alle provincies niet gesteund. FDF: ,,De provincies hebben hun afwijzing op elkaar afgestemd. Afgelopen maandag tijdens de zitting in Zwolle, bekende de jurist van de provincie  na eerst te hebben ontkend  dat er overleg was geweest tussen de provincies over ons handhavingsverzoek. Overijssel was alleen de eerste provincie die het idee had opgevat om ons verzoek buiten behandeling te laten. De rest van de provincies deed copy-paste. Over zorgvuldigheid gesproken.

FDF heeft een deel van de duizenden WOB-pagina s aan tekstvoorstellen, papers en mails tussen ambtenaren, doorgelezen. ,,En de maag is ons herhaaldelijk omgedraaid over de walgelijke wijze waarop ambtenaren zaken manipuleren in deze procedure om er voor te zorgen dat alleen de landbouw en de boeren moeten leveren om de stikstofproblematiek op te lossen, aldus de FDF.

Maandag zal FDF met opnieuw honderden boeren naar het provinciehuis van Assen komen om te proberen de provincie te overtuigen om alsnog het handhavingsverzoek in behandeling te nemen. We zullen niet eerder rusten tot de onderste steen boven is. De demonstratie start om 10:00 uur.

Erik Smit