Scoutinggroep De Zwervers bestaat 111 jaar

Scoutinggroep De Zwervers bestaat 111 jaar

Wie scouting zegt, zegt kamperen, hutten bouwen, vuurtje stoken en avontuur. Maar scouting is meer dan dat. Dit jaar bestaat scoutinggroep De Zwervers 111 jaar en is daarmee de derde oudste scoutinggroep van Nederland.

Er is in die 111 jaar heel wat veranderd, maar gelukkig ook veel gelijk gebleven. Zo zijn ze zijn geen padvinders meer, maar scouts. In 1911 is padvinderij bij De Zwervers alleen voor jongens, sinds 1987 kwam de meisjes scouting V.I.O.O.L. groep bij De Zwervers en anno 2022 zijn ze een groep met gemengde speltakken vanaf 5 jaar.

De scouts dragen nog steeds een uniform, wat tegenwoordig scout fit heet, en bij voetbal een voetbaltenue. Ze dragen nog een das, waaraan je de scoutinggroep kan herkennen. Ze gaan nog steeds op kamp, bouwen hutten, maar ook keukens/ toegangspoorten etc. Ook gaan ze op hike (wandeltocht met kaart en kompas, oleaat en een bolletje-pijltje), bakken broodjes aan een stok en maken vrienden voor het leven.

En dat dus al 111 jaar. Ook in corona tijden gaat scouting voor de jeugdleden door, want de scouts zijn vaak buiten te vinden. Scoutinggroep De Zwervers groeit en heeft daarom sinds september een tweede welpengroep (jongens en meiden vanaf 7 jaar) op zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 16:30 uur. Lijkt het jou ook leuk om eens te komen kijken? Meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nieuwe leden kunnen drie keer gratis komen kijken.