Assenaar (71) aangehouden voor stiekem geluidsopnamen maken in rechtbank
112

Assenaar (71) aangehouden voor stiekem geluidsopnamen maken in rechtbank

Een 71-jarige man uit Assen is vanochtend aangehouden omdat hij stiekem geluidsopnamen had opgenomen tijdens een zitting in de rechtbank van Leeuwarden.

Dat schrijft de Telegraaf. De Assenaar zat op de publieke tribune toen een medewerker van de parketpolitie zag dat een toeschouwer tijdens de behandeling van de zaak met zijn telefoon bezig was. De medewerker constateerde dat de man geluidsopnames aan het maken was. Omdat dit verboden is, moest de man zijn telefoon inleveren en werd de zaak geschorst.

De verdachte, als zijn advocaat, haalde naar voren dat het verboden is om tijdens een zaak geluidsopnames te maken. Dit staat ook bij de ingang van het gerechtsgebouw en op de website aangegeven. De verdachte liet gelijk al weten te willen stoppen met de behandeling van de zaak. De advocaat vroeg de rechter de zaak aan te houden, waar de rechter in mee ging.

De Assenaar is vervolgens overgebracht naar het politie. Volgens de rechtbank is dit een unieke situatie. Zelden komt het voor dat iemand wordt aangehouden voor het stiekem opnemen van geluidsfragmenten tijdens een rechtszaak.

iStock