Veel hulpdiensten ingezet voor ongeval met drie autos op A28 bij Assen (video)
112

Veel hulpdiensten ingezet voor ongeval met drie autos op A28 bij Assen (video)

De hulpdiensten zijn vanavond opgeroepen voor een ongeval op de A28 ter hoogte van Assen-Zuid.

Op de rijbaan van Beilen richting Assen waren door nog onbekende oorzaak drie autos met elkaar in botsing gekomen. Twee van deze autos kwamen tot stilstand in een bermsloot.

Omdat het om een harde botsing ging kwamen er veel hulpdiensten ter plaatse, en schaalde de meldkamer op naar een middel hulpverlening. Die betekend dat er twee brandweerkorpsen ter plaatse komen.

Bij aankomst bleek het echter mee te vallen en waren de inzittenden al uit hun voertuigen. Wel raakten de twee bestuurders van de autos in de sloot dermate gewond dat zij naar het ziekenhuis zijn gebracht.

De derde auto raakte licht beschadigd door het uitwijken voor de twee andere autos, en raakte hierbij enkele bordjes in de berm. Deze bestuurder raakte niet gewond, maar zijn auto moest wel worden afgesleept.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was er één rijbaan afgesloten waardoor er volgens de ANWB ongeveer 3km file ontstond. Na ongeveer een uur was alles opgeruimd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

AssenStad
Tiplijn