Politie ontmantelt hennepkwekerijen en verricht aanhoudingen in Assen
112

Politie ontmantelt hennepkwekerijen en verricht aanhoudingen in Assen

In de afgelopen weken hebben er meerdere drugsgerelateerde zaken in Assen afgespeeld. Daarbij zijn verschillende hennepkwekerijen en drugs in woningen en op straat ontdekt.

Zo is er woensdag 29 april aan de Loire in Assen een in werking zijnde hennepkwekerij en droognetten met een paar kilo aan henneptoppen ontdekt. Ook was er sprake van diefstal van stroom. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 46-jarige man uit Assen en een 40-jarige vrouw uit Assen. De verdachten zitten nog vast.

Op dinsdag 28 april is er in een woning aan de Echtenstraat in Assen een dikke 300 gram hennep en 35 gram hasj aangetroffen. De verdachte wordt op een later moment gehoord.

Op dinsdag 23 april is er een hennepkwekerij in een woning aan de Groningerstraat in Assen ontdekt. Er waren 2 kweekruimtes. Ook is er een boksbeugel in beslag genomen. Ook deze verdachte wordt op een later moment gehoord.

Op zaterdag 18 april is een 26 jarige man uit Assen aan de Maria van Campislaan in Assen aangehouden in verband met handel in harddrugs. De verdachte zat in een voertuig welke werd gecontroleerd in verband met het vermoeden van een drugsdeal.

We willen hierbij nogmaals het belang aangeven van het tijdig melden van het vermoeden van een hennepkwekerij of dealgedrag. Het is behoorlijk gevaarlijk als een hennepkwekerij in uw buurt zit. De kans op een brand is groot. Deze meldingen mogen natuurlijk gedaan worden via 0900-8844 of je mag ons berichten via de social media accounts, aldus de politie.

De politie vervolgt: We snappen dat het natuurlijk niet altijd fijn als uw naam bekend wordt als melder van een hennepkwekerij. Daarvoor is de mogelijkheid om je melding door te geven aan Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Tiplijn