Assen doelwit van serie autokraken: vannacht 20 autos opengebroken (Video)
112

Assen doelwit van serie autokraken: vannacht 20 autos opengebroken (Video)

Afgelopen nacht zijn in Assen zeker veertien autos opengebroken.

De inbraken vonden voornamelijk plaats in de wijken Noorderpark, Assen-Centrum, Assen-Oost en Marsdijk. Uit deze autos zijn navigatiesystemen en boordcomputers weggenomen. Voornamelijk autos van het merk Volkswagen UP waren het doelwit van de inbraak. Volgens de politie zijn er inmiddels veertien aangiftes verwerkt, maar zullen er nog een aantal verwerkt moeten worden. Naar schatting zijn er alleen de afgelopen nacht in Assen al twintig autos opengebroken.

Eerdere inbraken
Zaterdag werden er ook al vijf autos van de provincie Drenthe opengebroken. Ook daar werden navigatiesystemen gestolen. Eerder deze week was het ook al raak in andere delen van Drenthe. In de meeste gevallen ging het hierbij om autos van het merk en type Volkswagen UP of Skoda Citigo. Dit type auto is veelal voorzien van een navigatiesysteem waar de daders het op gemunt hebben.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van deze inbraken. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u eventueel camerabeelden van een auto-inbraak? Bel dan met 0900-8844. Bent u zelf slachtoffer van een auto-inbraak? Dan kunt u aangifte doen via internet middels www.politie.nl/aangifte.

Waarschuwing
De politie waarschuwt Assenaar voor mogelijke nieuwe inbraken. Het valt niet uit te sluiten dat het de komende tijd vaker voor zal komen maar dat de inbraken zich verplaatsen naar andere wijken van Assen of steden/dorpen in de Provincie.

Hoe verkleint u de kans op diefstal uit uw auto? Hieronder enkele preventie tips:

- Doe uw auto altijd op slot. Controleer of de auto echt op slot is.
- Laat het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde te halen is.
- Verwijder de afdruk van uw navigatiesysteem op uw voorruit.
- Stop de aansteker terug in de houder nadat u deze heeft gebruikt voor uw smartphone of navigatiesysteem.
- Laat u toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaal detecteren.
- Parkeer als het kan op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.

Ziet u verdachte situaties bij voertuigen, of ziet u een inbraak, dan kunt u direct de politie bellen via 112.

Tiplijn