Aanhoudingen na overvallen in Assen
112

Aanhoudingen na overvallen in Assen

De politie heeft drie personen aangehouden na een aantal overvallen in Assen.

Op zondag 23 februari werd een 15-jarige pizzabezorger overvallen aan de Maria in Campislaan in Assen door een aantal personen. De overvallers bedreigden de pizzabezorger met een vuurwapen. De overvallers hebben geld en eigendommen van de pizzabezorger buit gemaakt. Op vrijdag 28 maart zijn er twee verdachten aangehouden voor deze overval.

De verdachten zijn een 16-jarige jongen uit Den Haag en een 17-jarige jongen uit Assen. Beide verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Het onderzoek loopt en meerdere aanhoudingen worden door de politie niet uitgesloten.

Tevens heeft er op dinsdag 25 februari een overval plaatsgevonden op een Poiesz-supermarkt aan het Sticht in Assen en heeft er op zaterdag 29 februari een overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Vaart Noordzijde in Assen. Voor deze overvallen is op vrijdag 6 maart een 41-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte ook in aanmerking komt voor meerdere woninginbraken gepleegd in Assen. De verdachte is door de raadkamer in gevangenhouding genomen.

Tiplijn