Aanhouding na wilde achtervolging door Assen, Vries en Tynaarlo (Video)
112

Aanhouding na wilde achtervolging door Assen, Vries en Tynaarlo (Video)

De politie heeft na een lange achtervolging door Assen, Vries en Tynaarlo in de nacht van vrijdag op zaterdag een verdachte kunnen oppakken.

De achtervolging begon in Assen. Tijdens het rijden bedreigde de man andere weggebruikers met een nepvuurwapen. Via onder andere de Overcingellaan, Industrieweg, Groningerstraat en Ubbena reed de bestuurder richting Vries. Bij Tynaarlo draaide de bestuurder de A28 op in de richting van Assen waar hij bij Assen-Noord de afslag pakte. Via de Peelo en de Groningerstraat kwam de verdachte Assen weer binnenrijden waar hij uiteindelijk de Dichtershof in reed. Via de A.H.G. Fokkerstraat probeerde de bestuurder weg te komen en draaide hij de Groningerstraat weer op om vervolgens opnieuw de Dichtershof in te rijden.

BTGV met getrokken wapens
De verdachte werd door zon zes eenheden van de politie gevolgd, die vervolgens de wijk hermetisch afsloot waardoor de verdachte geen kant mee op kon. Op Het Kanaal werd de verdachte klemgereden. Met een Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) werd geprobeerd de verdachte uit het voertuig te krijgen. Hierbij stonden de agenten met getrokken wapens op de verdachte gericht. Ook werd hierbij een politiehond ingezet. Uiteindelijk stapte de verdachte uit zijn auto en kon de man worden aangehouden.

Voertuig
De voertuig van de verdachte werd door de politie volledig doorzocht. De politie heeft het voertuig in beslaggenomen. De berger heeft het busje meegenomen.

Erik Smit
Tiplijn