Groot forensisch onderzoek bij te water geraakte peuter in Tynaarlo
112

Groot forensisch onderzoek bij te water geraakte peuter in Tynaarlo

Woensdagavond is er op de Kanaalweg Oost in Tynaarlo urenlang groot forensisch onderzoek gedaan op de plek waar een 3-jarig jongetje uit het water is gehaald.

De politie kreeg woensdag even na half zes een melding dat er een persoon te water was geraakt in Loon. Later bleek dit langs de Kanaalweg Oost in Tynaarlo te zijn. Ter hoogte van het viaduct van de A28 troffen de hulpdiensten een 3-jarig jongetje in het water aan. Hulpdiensten hebben het jongetje vervolgens uit het water gehaald. Het jongetje werd overgedragen aan het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team, dat met een traumahelikopter ter plaatse kwam.

Aanhouding
De politie liet later weten dat zij een 39-jarige man uit Utrecht hebben aangehouden. Wat zijn betrokkenheid in deze zaak is, is tot op heden nog onbekend. Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij nog druk met het onderzoek bezig zijn en nog geen verdere mededelingen over de zaak kunnen doen.

Forensisch onderzoek
De Forensische Opsporing is gisteravond op de plek van het incident nog de hele avond bezig geweest met sporenonderzoek. Zo is er onder andere een auto, die bij het incident stond, door de recherche onderzocht. De auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. De recherche heeft samen met de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie sporenonderzoek gedaan.

Erik Smit
Tiplijn