Overleden man in speeltuin was 32-jarige man uit Assen
112

Overleden man in speeltuin was 32-jarige man uit Assen

De man die zaterdag in een speeltuin aan de Iemstukken in Assen is komen te overlijden, is een 32-jarige man uit Assen.

Dat maakte de politie zondag bekend. Er ontstond zaterdag in Peelo commotie toen er vermoedens waren dat een man aan een 4-jarig meisje had gezeten. Vijf mannen kwamen op de man af waarna er een worsteling plaatsvond. Daarbij is de 32-jarige Assenaar te komen overlijden.

Aanhoudingen
Door de politie zijn vijf personen, van 27, 36, 38, 46 en 54 jaar oud, aangehouden. Zij zijn zaterdag en zondag op het politiebureau verhoord. Het is namelijk nog altijd onduidelijk wat er precies zich in de speeltuin heeft afgespeeld.

Onrust
Er heerst in Assen, maar vooral in Peelo, grote onrust. Op Social Media gaan veel verhalen in het ronde van wat daar zich heeft afgespeeld. De politie onderzoekt de zaak grondig. Zo is er een buurtonderzoek gehouden en heeft een team van de recherche met het 4-jarig meisje gesproken.

Extra toezicht
De komende tijd zullen de gemeente en de politie in Peelo extra toezicht gaan houden. Ook vanuit de gemeente wordt er gekeken of er extra hulp voor bewoners in de Asser wijk nodig is. Marco Out kwam gisteren al zelf bij de desbetreffende plek kijken en sprak al met enkele buurtbewoners.

Of de man wel of niet aan het meisje heeft gezeten en wat de vijf mannen nou wel of niet hebben gedaan, moet uit het politieonderzoek blijken.

Tiplijn