Drie alcoholmobilisten in Assen aangehouden
112

Drie alcoholmobilisten in Assen aangehouden

De politie heeft gisteravond en afgelopen nacht drie drankrijders aangehouden.

Op de Torenlaan hield de politie een 24-jarige Assenaar aan. Politie: De man reed in een auto en werd gecontroleerd. Hij saboteerde zijn blaastest en gaf een valse identiteit op. Hij blies uiteindelijk een A en moest mee naar het bureau. De man werd aangehouden. Alleen op het bureau bleek er meer aan de hand te zijn: Wat bleek op het bureau? De man had geen rijbewijs. De man krijgt bekeuringen voor een valse ID opgeven, rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed.

op de Europaweg-Zuid werd een 52-jarige vrouw aangehouden. Ook zij reed met drank op. Op het bureau blies zij 190 ugl. Politie: Hiermee kwam ze goed weg, als "ervaren" bestuurster. Zij kon met een fikse waarschuwing het bureau verlaten.

Zaterdagavond werd een 38-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Politie: De man reed op de Rodeweg op een bromfiets zonder helm. De man werd staandegehouden en moest een blaastest doen. Uitslag was een F. Op het bureau blies de man 805 ugl. De man mocht zijn rijbewijs inleveren en kreeg een aantal bekeuringen.

Hij was niet de enige die zijn rijbewijs kwijt raakte gisteravond. Een 50-jarige man botste met zijn scooter tegen een lantaarnpaal op de Hoogspanningsweg. Getuigen hadden de man zien slingeren en even later zagen ze hem op de grond liggen naast zijn scooter. De man blies een F en kon met de politie mee. Op het bureau blies de man 985 ugl. Tevens bleek zijn rijbewijs verlopen.

Tiplijn