Barbezoekers Chinees restaurant Assen slaan klant de zaak uit
112

Barbezoekers Chinees restaurant Assen slaan klant de zaak uit

Voor een matpartij in een Chinees restaurant in de wijk Baggelhuizen zijn twee Assenaren van 30 en 40 jaar veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Daarbij kregen de mannen ook een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd.

Beiden sloegen een klant het restaurant uit. ,,Hoe halen jullie het in het hoofd om dit te doen , zei de rechter.

De Assenaren zaten op 21 oktober in het restaurant aan de bar en bemoeiden zich met een gesprek tussen een klant en een medewerkster. De klant zei tegen de mannen dat hij het gesprek liever zelf wilde afhandelen. Daarop vielen de Assenaren de man aan. Het slachtoffer viel tegen een vitrinekast en rende naar buiten.

De twee Assenaren renden het slachtoffer achterna en lieten hem struikelen. Terwijl de man op de grond lag werd het getrapt en geschopt. Dit gebeurde op een woonerf, net buiten het restaurant. Buurtbewoners zagen vanuit hun woningen wat er op straat gebeurde. Ze waren diep geschokt, zeiden ze later tegen de politie.

Tegenover de rechter konden de mannen niet uitleggen waarom dit was gebeurd. Ze waren flink onder invloed van alcohol. De rechter noemde dit te gek voor woorden . Hij had drie maanden cel op kunnen leggen, zei de rechter. Dit deed hij niet, omdat hij rekening hield met de persoonlijke omstandigheden van de Assenaren. Wel moeten beiden het slachtoffer een schadevergoeding van 450 euro betalen.

Erik Smit
Tiplijn