Intensieve controle van openbaar vervoer en overlast rond Assen
112

Intensieve controle van openbaar vervoer en overlast rond Assen

De politie, gemeente, NS en ProRail hebben de afgelopen week een intensieve controle gehouden. Dit gebeurde rond het station van Assen en op het traject tussen Beilen en Groningen.

Met deze controle hebben het politie Flex-Team, Politie Noord-Drenthe, de NS, ProRail, Gemeente Assen en NS-Service en Veiligheid samengewerkt.

Op het traject tussen Assen en Groningen gingen twee medewerkers van de NS in uniform, samen met een politiekoppel in burger de intercitys controleren. Tussen Assen en Beilen werden door twee NS-medewerkers in burger, en twee politieagenten in burger, de stoptreinen gecontroleerd. Op het station in Assen handhaafden twee NS-medewerkers in burger voor diverse overtredingen. Dit ter ondersteuning van de politie. De handhaving van de gemeente Assen controleerde rond het station voor foutparkeren. ProRail hield controles bij de spoorwegovergangen.

En dat resulteerde in verschillende overtredingen. Zo werden er 6x uitstel van betaling verleend, 1 vervoersbewijs werd ingevorderd wegen reizen op een abonnement van iemand anders, werd 1 rijbewijs ingevorderd vanwege de Wet Mulder, 1 keer werd er gebedeld, drie automobilisten kregen een bekeuring voor foutparkeren en werden er dertig foutgeparkeerde fietsen gelabeld met een waarschuwing.

Volgens de politie waren deze controles na verschillende klachten: Deze vorm van controleren is voortgekomen door de veelvuldige overlast die op en rond het station in Assen werd geconstateerd naar aanleiding van klachten van burgers en reizigers. De Politie en de betrokken partners werken nauw samen om het veiligheidsgevoel voor de reizigers en de inwoners van Assen te vergroten. De politie sluit zijn bericht af: Blijf overlast op en rond het station in Assen melden.

Tiplijn