Politie oefent extreem geweld in school Lariks
112

Politie oefent extreem geweld in school Lariks

De politie Noord-Nederland hield donderdagavond in een school in Assen een realistische oefening.

De oefening vond plaats in het Vincent van Gogh, locatie Lariks. Daar vond een oefening in het kader van extreem geweld plaats.

Er werd door de agenten een situatie nagebootst. Een auto was zogenaamd het winkelcentrum aan de Nobellaan binnengereden. Twee daders gingen er vandoor en vluchtten vervolgens de school binnen. Omdat het wachten op een arrestatieteam te lang zou duren, zijn agenten in kogelwerende vesten de school binnen gegaan. Daar konden ze de twee verdachten overmeesteren. Daarbij werd ook door speciale oefenpatronen geschoten. Een verdachte werd door de politie neergeschoten.

De politie oefent twee keer deze maand in de school. Op 22 november vindt er nogmaals een oefening plaats. Voor Alice Vellinga, voorzitter van College van Bestuur van CS Vincent van Gogh, is het vanzelfsprekend dat de school meewerkt aan een dergelijke oefening. Ik heb jaren bij de politie gewerkt en weet hoe belangrijk het is voor agenten om regelmatig op verschillende locaties te trainen. Toen het verzoek van de politie Noord Nederland kwam om Lariks als oefenplek te gebruiken, hoefde ik dus ook niet lang na te denken over het antwoord. 

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Erik Smit
Tiplijn