Openbaar Ministerie aan de slag met velgendiefstallen in Assen
112

Openbaar Ministerie aan de slag met velgendiefstallen in Assen

De politie wist op 31 juli dit jaar een einde te maken aan een serie velgendiefstallen in Assen, Hoogeveen, Groningen en Dokkum.

De dieven wisten maanden daarvoor dure velgen onder autos te te stelen. De autos stonden vaak op het terrein van een autogarage. Door de politie werd, in samenwerking met het flexteam Drenthe, een actie opgezet. Verspreid over drie garages in Assen, zaten zes agenten verstopt.

Op 31 juli was het raak, schrijft de politie zij op instagram: Eind van de nacht kwam een voertuig aanrijden. Twee mannen, met bivakmutsen op, stapten uit dit voertuig en klommen over de hekken. De beide collegas kropen tussen de nieuwe autos, in de showroom, richting de deur. Daarna was het wachten op het goede moment... De collegas zagen dat de twee mannen elk razendsnel een velg van een dure auto haalden. Toen ze de handen vol hadden, was dit het signaal voor de collegas om toe te slaan. De verdachten probeerden er nog van door te gaan, maar dit lukte niet. Een 21 jarige Assenaar en 16 jarige Groninger werden aangehouden.

Daarna kon er door onderzoek van het crimeteam van de politie, dertien andere velgendiefstallen aan deze verdachten en nog twee andere verdachten van 20 en 17 jaar oud, gelinkt worden.

Het dossier krijgt nu een vervolg. Politie: Na maanden er bijna dagelijks aan gewerkt te hebben, gaat het dossier richting het openbaar ministerie. Zij gaan zich verder buigen over deze zaak.

Politie Drenthe
Tiplijn