Poolse vrachtwagenchauffeur krijgt volle laag van hulpdiensten na levensgevaarlijke actie
112

Poolse vrachtwagenchauffeur krijgt volle laag van hulpdiensten na levensgevaarlijke actie

Een levensgevaarlijke actie van een vrachtwagenchauffeur op de A28 bij Assen vanochtend.

Op de A28 van Beilen naar Assen stond vanmorgen kilometers lange files door ongevallen. Net nadat alle files waren opgelost, kreeg een vrachtwagen met Pools kenteken een rookwalm onder zijn vrachtwagen, de remmen waren vast gelopen.

De remmen zaten vast en de combinatie kon geen kant meer op. De chauffeur dacht hier anders over en gaf vol gas om zijn combinatie vooruit te krijgen. De vrachtwagen driftte een stukje vooruit, maar kwam net tegen de witte streep van de vluchtstrook en de rijbaan stil te staan.

De Poolse chauffeur wist niet wat hij moest doen en besloot zelf op avontuur te gaan, hij liep over de snelweg naar de trailer van zijn vrachtwagen om te kijken wat er aan de hand was. Verschillende voertuigen moest met gevaar voor eigen leven uitwijken naar de rechter rijstrook om de chauffeur te ontwijken. Hij lag half onder zijn cabine.

Omstanders die op een viaduct stonden belden de politie en die stuurden op hun beurt Rijkswaterstaat, die een afzetting creëerde. Terwijl de medewerker van Rijkswaterstaat een afzetting aan het opzetten was liep de man opnieuw over de rijbaan heen, waarop de medewerker de chauffeur de volle laag gaf.

De trailer van de vrachtwagen moet gerepareerd worden, dit kan hinder geven voor het overige verkeer omdat tijdens de reparatie één rijstrook moest worden afgesloten. Of de chauffeur een bekeuring krijgt voor zijn levensgevaarlijke actie is niet bekend.

Tiplijn