Auto uit de bocht op de Haarweg in Assen
112

Auto uit de bocht op de Haarweg in Assen

Een auto is donderdagavond op de Haarweg in Assen uit de bocht gevlogen.

Door een nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam vlak naast een sloot tot stilstand.

En dit is niet de eerste keer dat op dezelfde plek autos van de Haarweg raken.

Met regelmaat belanden er autos op de buitenste baan van de weg. Zo vloog in februari een auto uit de bocht, belandde in maart een auto op de kop naast de weg en stond er begin mei een auto beneden aan het talud.

Oorzaken
De exacte oorzaken van de ongevallen is niet bekend. Zo liet de gemeente in Mei weten dat zij de stroefheid van het asfalt opnieuw gingen testen. Ook kunnen volgens gemeentewoordvoerder Henk Kersten de ongevallen andere oorzaken hebben: Op rijbanen van de rotondes hangt de verharding in de richting van de berm. Daardoor hebben auto s in het algemeen minder grip op het asfalt. Samen met regen of wat vuil op de weg kan dat leiden tot slippartijen. Ook kan het zijn dat verkeer vanaf de A28 en N33 nog met hogere snelheid op de rotonde rijdt.

De bestuurder van het ongeval vandaag heeft zelf een bergingsbedrijf geregeld om de auto weer op de weg te krijgen. Er raakte niemand gewond.

Rick Jongsma
Tiplijn