Natuurbrand bij fietstunnel Baggelhuizerplas
112

Natuurbrand bij fietstunnel Baggelhuizerplas

De brandweer van Assen-West kon vanavond even voor 20:00 uur direct doorrijden naar een natuurbrand op de Baggelhuizerpad bij het fietstunneltje.

Net teruggekomen van de grote uitruk in Loon waar een gedorst graanland in de brand stond, kon de bluseenheid doorrijden naar de brand aan het Baggelhuizerpad. Een bestuurder van een auto had de brand ontdekt en heeft de melding gedaan. Aangekomen bij de plaats waar de brand was, waren twee jongens al druk aan het blussen. Ook zij waren de brand tegengekomen toen zij van het recreatiegebied naar huis reden.

De brandweer hoefde vervolgens alleen de smeulende resten goed te doven. Dankzij de jongens en de brandweer werd uitbreiding voorkomen.

Oproep VRD
Hulpdiensten in Drenthe hebben veel last van ramptoeristen die de vrije toegang van aanvoerwegen belemmeren bij natuurbranden. Drenthe voert zijn water voorraad aan met bufferwagens die pendelen tussen de waterput en de brandhaard, vrije doorgang is van belang. Via twitter roept de VRD op om de hulpdiensten vrij toegang te geven en vooral niet naar de branden komen kijken.

Tiplijn