Aangehouden Assenaren in langlopend drugsonderzoek blijven langer vast
112

Aangehouden Assenaren in langlopend drugsonderzoek blijven langer vast

De twee mannen uit Assen die afgelopen dinsdag zijn aangehouden op verdenking van witwassen, fraude en handel in verdovende middelen, blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

Bij de doorzoekingen in panden in Assen, Roden, Steenwijk, Amstelveen en Amsterdam werden, naast een tiental auto s en een woning in Assen, grote sommen geld in beslag genomen.

Op elf locaties verrichtte de politie dinsdag zoekingen. Tijdens deze zoekingen werd gezocht naar goederen die in verband gebracht kunnen worden met de feiten waarvan het tweetal verdacht wordt.

Assenaren al langer in beeld
De twee verdachten uit Assen kwamen in 2016 en 2017 al in beeld, maar er was nog onvoldoende bewijs om ze te vervolgen. De ingewonnen informatie maakte dat er een vervolg onderzoek werd ingesteld.

Elf zoekingen in panden
Na de aanhoudingen startte de politie op dinsdagochtend elf zoekingen in panden in Assen (6), Roden (2), Steenwijk, Amstelveen en Amsterdam. Tijdens deze zoekingen werd gezocht naar alle goederen, die mogelijk in verband kunnen worden gebracht met de feiten waarvan het tweetal wordt verdacht. Hierbij moet worden gedacht aan: administratie, gegevensdragers, contant geld, dure auto s en verdovende middelen. Tijdens de zoekingen werd een hoeveelheid administratie in beslag genomen. Verschillende gegevensdragers werden aangetroffen en deze werden ook in beslaggenomen voor nader onderzoek. Tassen met onbekende hoeveelheden contant geld werden aangetroffen evenals een hoeveelheid softdrugs. Het geld werd in beslag genomen en de softdrugs werd in beslag genomen. Meerdere personenauto s werden in beslag genomen en er werd beslag op een woning in Assen gelegd. Drie handvuurwapens werden op verschillende locaties aangetroffen en deze werden ook in beslag genomen. De zoekingen zijn nog niet afgerond.

Tiplijn