Actie tegen overlastgevende personen in het centrum van Assen
112

Actie tegen overlastgevende personen in het centrum van Assen

Vandaag heeft de politie in Assen enkele acties gehouden tegen de aanhoudende overlast op verschillende plaatsen in het centrum van Assen.

De afgelopen weken nam het aantal meldingen van overlast toe. Met name het Koopmansplein en de Gouverneurstuin werden genoemd als overlastlocaties. De politie heeft de afgelopen weken reeds meermaals kleinere controles en handhavingsacties uitgevoerd in het centrum en de Gouverneurstuin. Echter stond er voor vandaag een grotere actie gepland waarbij onder andere ook een politiehond, motoren, bikers en politie te paard werden ingezet.

Hierbij zijn meerdere bekeuringen geschreven en zijn er diverse waarschuwingen gebiedsontzeggingen uitgeschreven. Dat laatste wil zeggen dat de personalia van de personen zijn genoteerd en dat hij/zij bij herhaalde overlast voor de duur van 55 weken een gebiedsverbod voor het betreffende gebied in Assen kan krijgen. Die betreffende persoon mag bij een gebiedsverbod dan gedurende die tijd niet meer in dat bepaalde gebied aanwezig zijn.

De komende tijd zal de politie vaker en verscherpt toezicht houden op de overlastlocaties en waar nodig repressief optreden.

_auto_generated_thumb_ Politie Assen
Tiplijn