Tien jaar cel en tbs voor wurgen 12-jarige Djamila
112

Tien jaar cel en tbs voor wurgen 12-jarige Djamila

De 47-jarige Freddy D. uit Hoogeveen die op 14 oktober de 12-jarige Djamila misbruikte en wurgde is veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank vindt gekwalificeerde doodslag bewezen.

D. bevredigde zichzelf eerst en probeerde het meisje te kussen. Het kind gilde en de man voelde zich betrapt. Hij wurgde haar vervolgens.

Verliefd
De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar ministerie. D. bracht het meisje om het leven in zijn auto. Hij was met haar naar het gehucht Punthorst in Overijssel gereden. D. was in die periode de vriend van de moeder van het meisje. Het meisje woonde met haar broertje en haar moeder op een zorgboerderij in het Drentse Nieuweroord. Daar woonde Freddy D. ook. Hij was die dag met Djamila op pad om een cadeautje te kopen. Hij was verliefd op haar, zei hij later tegen de politie.

Politiebureau
De man bracht het dode meisje dezelfde avond naar het politiebureau in Assen. Daarvoor had hij urenlang met het lichaam rondgeleden. D. is matig verstandelijk beperkt en kampt met diverse stoornissen. De daad kan hem daarom in verminderde mate worden aangerekend.

De rechtbank vindt het ernstig dat de man het meisje in doodsangst liet verkeren en daar niets aan deed. ,,Hij heeft ook voor ondraaglijk verdriet veroorzaakt bij nabestaanden .

Tiplijn