Politiecontroles in Asser centrum
112

Politiecontroles in Asser centrum

Op donderdag 16 november zijn er in de binnenstad en in de omgeving van het station in Assen controles gehouden door de politie. Deze controles vinden plaats vanwege de verkeersveiligheid en diverse vormen van overlast.

De politie heeft tijdens deze controles ook 18 brom- en snorfietsen gecontroleerd, hiervoor is er onder andere bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid. Voor deze brom of snorfiets wordt dan een zogenaamde WOK (wachten op keuring) melding gemaakt. Dit wordt gedaan omdat de brom of snorfiets niet meer aan de technische gestelde eisen voldoet, en dus opnieuw gekeurd moet worden door het RDW.

Tijdens de controles wordt uiteraard ook gekeken naar andere zaken die door mensen als overlast gevend worden ervaren. Om het voor iedereen in Assen fijn en veilig te hebben, maken ze daarbij gebruik van meldingen die ze binnen krijgen. Onder meer via 0900-8844 en social media, maar ook via de spreekuren van de wijkagenten. De politie werkt iedere dag, samen met Assenaren, aan een mooie stad om in te leven.

Tiplijn