Zoekactie naar vermiste man uit Gasselte levert vooralsnog niks op
112

Zoekactie naar vermiste man uit Gasselte levert vooralsnog niks op

De 33-jarige Hendrik uit Gasselte is nog altijd niet terecht. De grote zoekactie vandaag rond Gasselte heeft tot nu toe nog niks opgeleverd.

Dat laat politiewoordvoerder Marian van Ark weten. Vanavond hebben honden van de Reddingshonden Groep Drenthe uit Emmen in de omgeving naar de man gezocht. Volgens van Ark wordt de zoekactie zodra het donker is gestaakt.

Zoekactie
Vanmiddag werd er een grote zoekactie op touw gezet. Diverse politie-eenheden, waaronder de bereden politie, verzamelden zich bij de pizzeria aan de Julianalaan in Gasselte. Vanuit daar werd de actie gecoördineerd. Ook een politiehelikopter werd bij de zoektocht ingezet. De helikopter kan met diverse cameras de omgeving scannen. Dit gebeurde tussen Gieten en Gasselte. Eerder werd de hulp van burgernetdeelnemers al gevraagd.

Vervolg
De zoekactie wordt zodra het donker is, gestaakt. Morgen wordt volgens van Ark opnieuw bekeken of er nieuwe zoekacties gaan plaatsvinden.

Tips
Mensen die tips hebben naar aanleiding van de vermissing van de 33-jarige Hendrik, kunnen contact opnemen met de politie via 112.

Tekst: Erik Smit

Rick Jongsma
Tiplijn