Bestuurder aangehouden voor poging tot doodslag op agent
112

Bestuurder aangehouden voor poging tot doodslag op agent

Donderdag omstreeks 17:55 uur heeft er een poging doodslag plaatsgevonden op de Asserweg te Hooghalen.

Het betrokken voertuig, een Daihatsu Cuore, rood van kleur, veroorzaakte op de Oude Provinciale weg te Hooghalen bijna een aanrijding met een politieagent. Hierna vertoonde, volgens de politie, de bestuurder van de Daihatsu Cuore erg opvallend rijgedrag. De bestuurder reed het ene moment erg hard, het andere moment weer opvallend langzaam. Hierop heeft de politieagent de Daihatsu ingehaald en een stopteken gegeven aan de bestuurder van de Daihatsu.

De agent ging op dat moment duidelijk in het zicht staan van de Daihatsu en gaf de bestuurder een stopteken. De bestuurder reed echter recht op de politieagent af zonder hierbij snelheid te minderen. De agent kon net op tijd aan de kant springen om te voorkomen dat hij zou worden aangereden.

De agent heeft gezien dat er een ander voertuig vanaf de kant van Assen op dat moment op de andere rijbaan reed. De bestuurder van dit voertuig is getuige geweest van dit incident. De politie is op zoek naar deze bestuurder/bestuurster voor een getuigenverklaring.

De man in de Daihatsu is inmiddels aangehouden en bleek onder invloed te zijn van alcohol, tevens bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Bent u, of kent u de bestuurder van het voertuig wat op dat moment op de tegengestelde rijbaan reed? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Registratienummer 2018108873

Zie onderstaande foto voor de exacte plaats van het incident.

_auto_generated_thumb_
Tiplijn