Brandweerwedstrijden: twee gewonden bij brand in Penta in Assen
112

Brandweerwedstrijden: twee gewonden bij brand in Penta in Assen

Vandaag werden in de Dr. Nassau College locatie Penta provinciale brandweerwedstrijden in de klasse Tas HD gehouden.

Totaal deden er tien korpsen aan de wedstrijden vandaag mee. Ook de politie en de ambulancedienst waren vertegenwoordigd.

Het was een af en aan rijden van hulpdiensten aan de Groningerstraat. Iets wat ook veel bekijks trok.

Scenario
Bij scholengemeenschap Dr. Nassau College vestiging Penta aan de Groningerstraat in Assen was zaterdag brand ontstaan in één van de lokalen. De brandweerkorpsen werden bij aankomst opgewacht door enkele laboranten, welke onder invloed waren van alcohol.

Één van de betrokkenen was verbrand aan beide handen en moest in afwachting van de ambulancepersoneel gekoeld worden. Uit verkregen informatie wist de brandweer dat er nog twee personen in het pand aanwezig waren.

De brandweerlieden troffen één van de slachtoffers op de trap aan met een open been breuk deze moest naar buiten worden gebracht en over gedragen worden aan het ambulance personeel.

In het scheikunde lokaal werd het laatste slachtoffer aangetroffen, zij was ernstig verbrand. Ook hier vonden de brandweerlieden alcohol flessen op tafel, of de laboranten ook zelf alcohol aan het brouwen waren is niet bekend.

Door onvoorzichtigheid is het vuur van de bunsenbrander overgeslagen na een kapstok vol jassen nadat er een brandbare vloeistof was omgevallen. De brandweerkorpsen moesten nagaan of het vuur niet was doorgeslagen via het ventilatiekanaal naar het dak of andere verdiepingen.

Uitslag
Plek 1 Klazienaveen
Plek 2 Beilen-2
Plek 3 Smilde-2
Plek 4 Meldkamer Noord-Nederland
Plek 5 Norg-2
Plek 6 Gasselternijveen
Plek 7 Veenhuizen-2
Plek 8 Vries
Plek 9 Meppel
Plek 10 Rolde-2

De korpsen op de eerste drie plekken gaan naar de eerste ronde gewestelijk in Loppersum.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Erik Smit
Tiplijn