Opnieuw minderjarige verdachten aangehouden voor straatroven in Assen
112

Opnieuw minderjarige verdachten aangehouden voor straatroven in Assen

De politie heeft in Assen opnieuw twee minderjarige verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij twee straatroven in Assen.

De politie doet onderzoek naar twee straatroven en twee overvallen die de afgelopen dagen plaatsvonden in Assen. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn de afgelopen dagen al twee pubers van 14 en 15 jaar oud aangehouden.

Straatroven
Op zondag 18 februari werden twee minderjarige jongens aan de Laak bedreigd door meerdere jongens. Zij moesten hun mobiele telefoon en pinpas afstaan. Op maandag 19 februari werden opnieuw twee minderjarige jongens op straat bedreigd. Dit keer aan de Van Heuven Goedhartlaan. Ook zij moesten hun mobiele telefoon en pinpas afstaan. Voor deze laatste straatroof zijn op 20 en 21 februari twee jongens uit Assen (14 en 15 jaar) aangehouden. Zij zitten nog vast. De politie onderzoekt of zij ook in aanmerking komen voor de andere straatroof. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Overvallen
Op dinsdag 20 februari werd aan de Troelstralaan de eigenaresse van een videotheek plotseling aangevallen door een nog onbekende man. Hij sloeg haar met iets hards op het hoofd en ging er met onder anderen een telefoon en een portemonnee vandoor.

Op woensdag 21 februari werd eveneens aan de Troelstralaan een pizzabezorgster door drie jongens onder bedreiging van een mes beroofd van haar portemonnee. Het ging om drie jongens van ongeveer 17 jaar. Alle drie gekleed in een trainingsbroek. Tenminste één van hen had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 1.75 m lang.

Het is nog onduidelijk of voor beide overvallen dezelfde personen verantwoordelijk zijn.

Tiplijn