Flinke ravage na uitslaande brand in tuin in Assen (Video)
112

Flinke ravage na uitslaande brand in tuin in Assen (Video)

Een dag na de uitslaande brand in een tuin van een woning in Assen is de ravage goed zichtbaar. Zondag zijn medewerkers van de Forensische Opsporing bezig om te achterhalen hoe en waar de brand heeft kunnen ontstaan. 

Afgelopen nacht brak er brand uit aan de Pareustraat in Assen. Rond 01:10 uur kwam er een melding binnen dat er in een tuin van een woning brand was ontstaan. De vlammen sloegen snel om zich heen waarna er meerdere brandweervoertuigen werden gealarmeerd.

Meerdere woningen in de omgeving moesten worden ontruimd. De brand verspreidde zich naar vier andere tuinen. Bij die vier tuinen werden voornamelijk schuttingen en bosschage door de vlammen aangetast. Rond 01:45 uur was de brand onder controle en mochten de eerste omwonenden weer hun huizen in. 

Zondag heeft de recherche van de Forensische Opsporing onderzoek gedaan. Daarbij werd onder andere een speurhond ingezet. Uit dat onderzoek moet blijken wat de oorzaak van de brand is geweest en waar de brand is begonnen. Ook zal de politie met buurtbewoners in gesprek gaan en kijken of er eventueel camerabeelden beschikbaar zijn.

assenstad drentsnieuws 112regio 112nederland p2000

Tiplijn