Drie aanhoudingen voor babbeltruc bij man (86) in Anreep
112

Drie aanhoudingen voor babbeltruc bij man (86) in Anreep

Op donderdag 23 mei zijn drie personen in Anreep aangehouden nadat zij zich hadden voorgedaan als politiemedewerkers.

In een telefonisch gesprek hebben zij een 86-jarige inwoner uit Anreep geprobeerd te overtuigen dat haar kostbare sieraden getaxeerd dienden te worden en dat ze deze zouden komen ophalen. Gelukkig was het slachtoffer alert en schakelde de politie in waarop de drie mannen op heterdaad konden worden aangehouden.

De verdachten die zijn aangehouden zijn een 20-jarige man uit Amsterdam, een 21-jarige man uit Almere en een minderjarige jongen eveneens uit Almere.
 
Babbeltrucs komen voor in allerlei vormen. Dieven bellen met een smoes om zo een woning binnen te komen. De persoon die aan de deur komt, is lang niet altijd in politie-uniform gekleed. Met een smoes weet de persoon het huis van het potentiële slachtoffer binnen te komen.

De politie adviseert geen agenten zonder legitimatiebewijs in je huis te laten. Dit laatste mag je altijd vragen als je door de politie wordt aangesproken. Op een legitimatiebewijs van een agent staat een foto, naam, rang en werkgebied. Vertrouw je het niet, doe dan niet open en bel de politie om te checken of het verhaal klopt.
 
Wees altijd alert als er vreemden aan de deur staan. De smoezen die zij gebruiken zijn goed en geloofwaardig. Laat geen onbekenden binnen die je niet verwacht, met welk verhaal ze ook voor de deur staan. Bel als je het niet vertrouwt de politie: 0900-8844. Ben je slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, bel met 112.
 
 
Tiplijn