Twee verdachten aangehouden voor vrouwen van de fiets duwen in Assen
112

Twee verdachten aangehouden voor vrouwen van de fiets duwen in Assen

De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn in twee zaken waarbij vrouwen, vanuit het niets, van hun fiets werden geduwd in Assen. 

Het gaat om een 25-jarige man uit Beilen en een 22-jarige man ergens uit de gemeente Midden-Drenthe. Zij werden opgespoord na onderzoek door de politie en recherche.

Op vrijdag 15 maart werd aan het einde van de avond, tussen het Hertenkamp en de Beilerstraat, een vrouw door iemand in een voorbij rijdende auto van haar fiets geduwd. Zij raakte ten val en raakte gewond. Het voorval gebeurde rond 23:50 uur vlak bij het gebouw van RTV Drenthe. Vanuit het niets kwam een voertuig met een aantal personen erin naast haar rijden waarna iemand achter in de auto uit het raam ging hangen en haar omver duwde. De vrouw kwam ten val en kreeg als dank nog een middelvinger van de dader.

In de nacht van zaterdag 23 maart op zondag 24 maart gebeurde rond 00:45 uur op de Diepenbrocklaan hetzelfde. De politie heeft bij beide incidenten aanknopingspunten gevonden dat het vermoedelijk om dezelfde daders gaat. 

De beide verdachten die vandaag zijn aangehouden, zitten vast en worden verhoord over hun betrokkenheid en rol bij deze incidenten.

Tiplijn