Bestuurder vlucht na harde botsing tegen boom: hulpdiensten starten zoekactie
112

Bestuurder vlucht na harde botsing tegen boom: hulpdiensten starten zoekactie

In Hooghalen is donderdagavond een auto tegen een boom gebotst. Rond 20:45 uur werden hulpdiensten gealarmeerd van het ongeval aan de Asserweg. Toen de hulpdiensten arriveerden, bleek de bestuurder te zijn gevlucht.

Een automobilist verloor daar de macht over het stuur en raakte van de weg. Hij botste met zijn auto, met daarachter een aanhanger, tegen een boom. De brandweer is opgeroepen om het voertuig te stabiliseren.

Toen de hulpdiensten bij het ongeval aankwamen, was er niemand bij het ongeval te bekennen. De bestuurder bleek na het ongeval te zijn gevlucht. De auto is bij de aanrijding met de boom zwaar beschadigd geraakt. Zo lagen de onderdelen verspreid over de weg en lag het motorblok enkele meters voor het voertuig. Er wordt dan ook ernstige zorgen gemaakt over de toestand van de bestuurder.

Zoekactie
Met warmtebeeldcamera's van de brandweer en honden van de politie wordt er naar de bestuurder gezocht. Tot nu toe nog zonder resultaat. De politie probeert een politiehelikopter met speciale camera's richting Hooghalen te krijgen, maar dat is vanwege de weersomstandigheden even de vraag of dat lukt. 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, wordt door de politie onderzocht.

Tiplijn