Bestuurder ramt politieauto na gevaarlijke achtervolging in Assen
112

Bestuurder ramt politieauto na gevaarlijke achtervolging in Assen

Aan het begin van de nacht is er in Assen een gevaarlijke achtervolging geweest. Daarbij is één politieauto door de verdachte geramd.

De politie kreeg aan het begin van de nacht een melding van een agent in privétijd binnen, dat er een auto reed waarvan de bestuurder mogelijk onder invloed was. Dankzij de melder kwamen de agente de auto tegen op de Europaweg-zuid.

De agenten gaven de bestuurder een stopteken maar de verdachte ging ervan door. Ook bleek dat de kentekenplaten niet op de auto thuis hoorden en gestolen waren. Na een gevaarlijke achtervolging door onder andere de wijk Baggelhuizen, reed de verdachte zich klem nabij het TT-circuit. Bij een uiterste poging om weg te komen, botste de verdachte op een politieauto. De 31-jarige verdachte kon worden aangehouden voor onder andere gevaarlijk rijgedrag, verdenking rijden onder invloed en heling.

Na verder onderzoek bleek de auto gestolen. Ook had de verdachte nog een openstaande gevangenisstraf van 120 dagen.

De verdachte en een agent zijn onderzocht door ambulancepersoneel. Na controle kon de verdachte ingesloten worden en de collega weer aan het werk.

Bent u getuige geweest van de achtervolging? Of heeft u bijvoorbeeld dashcam beelden van de achtervolging? Dan zou de politie graag met u in contact komen. Bel 0900-8844.

Politie Noord-Drenthe
Tiplijn