Politie: 'Jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door heftige gebeurtenissen' Aan de Schultestraat bleef het onrustig, incidenten bleven uit
112

Politie: 'Jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door heftige gebeurtenissen'

De jaarwisseling in Noord-Nederland kenmerkt zich door een aantal heftige gebeurtenissen, vooral in Groningen. In Friesland en Drenthe bleven grote ongeregeldheden uit. In Groningen werd de ME ingezet in Hoogkerk en Bedum. In Midwolda heeft een explosie plaatsgevonden met zwaar vuurwerk. Daarnaast vonden er twee dodelijke ongevallen plaats in Oldehove en Oude Pekela. In de stad Groningen vond een steekincident plaats. In totaal zijn er in Noord-Nederland veertien aanhoudingen verricht tijdens de jaarwisseling.

In Groningen kreeg de politie flink wat meldingen van brand, vuurwerkoverlast en vernielingen. Ook is de ME tweemaal ingezet in Bedum en Hoogkerk. In Groningen zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten. In Bedum is de ME rond 02:10 uur kortstondig ingezet aan De Vlijt. Het was daar onrustig en er woedde brand bij een gebouw. In Midwolda heeft rond 01:10 uur aan de Anna Maria Horalaan een explosie plaatsgevonden met zeer zwaar vuurwerk, wat de politie ziet als explosieven. Zeker vier auto’s en zeven woningen raakten zwaar beschadigd. 

In Groningen vonden op oudejaarsavond twee dodelijke verkeersongevallen plaats. Zo kwam een 21-jarige man uit de gemeente Westerkwartier om het leven bij een verkeersongeval op de Boventilsterweg in Oldehove. Bij een verkeersongeval op de N367 bij Oude Pekela overleed een 40-jarige automobilist uit Oude Pekela. In de stad Groningen heeft rond 03:25 uur een steekincident plaatsgevonden in de omgeving van de Astraat en de Westerhaven.

Provincie Drenthe
Tijdens de jaarwisseling zijn er in Drenthe grote ongeregeldheden uitgebleven. Er waren wel meldingen van branden, vuurwerkoverlast en vernielingen. In Drenthe zijn vier aanhoudingen verricht voor diverse feiten.

Wel was het onrustig in Eelde. De politie is daar enige tijd aanwezig geweest en ook hier werd er met vuurwerk in de richting van agenten gegooid. Uiteindelijk keerde de rust terug. Ook aan de Schultestraat in Assen was het gedurende de avond en nacht onrustig als het gaat om branden op straat. Uiteindelijk keerde ook daar de rust terug.

Intensieve samenwerking
,,Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met onze partners, waaronder burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio.De komende periode zal meer duidelijk worden over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden'', aldus de politie.

Tiplijn