Opnieuw messen, scharen en drugs aangetroffen tijdens fouilleringsactie in binnenstad van Assen Erik Smit
112

Opnieuw messen, scharen en drugs aangetroffen tijdens fouilleringsactie in binnenstad van Assen

Tijdens een preventieve fouilleringsactie, afgelopen vrijdag in het centrum van Assen, zijn verschillende messen, scharen en drugs in beslag genomen. 

Bij deze actie zijn 225 personen gecontroleerd en 88 voertuigen doorzocht. ,,We hebben onder meer messen en scharen in beslag genomen. Ook zijn er bij meerdere personen gebruikershoeveelheden softdrugs aangetroffen wat door ons in beslag is genomen. Bij een bestuurder wees een blaas- en speeksteltest uit dat de persoon vermoedelijk onder invloed van drugs was. Omdat de bestuurder weigerde mee te werken aan een bloedproef is zijn rijbewijs in beslag genomen'', laat de politie van Assen weten.

De politie vervolgt: ,,Veiligheid staat altijd voorop, en we zijn trots op de inzet van ons team om ervoor te zorgen dat er in een binnenstad van Assen een veilige en vredige feestperiode gevierd kan vieren.''

Veiligheidsrisicogebied
Sinds eind oktober van dit jaar is de binnenstad van Assen aangemerkt als een veiligheidsrisicogebied, waardoor preventief fouilleren mogelijk is. Voorwerpen zoals messen en andere items die als wapen kunnen worden gebruikt, horen niet thuis in het centrum van Assen. 

Bij een soortgelijke controle eind november, werden ook al diverse messen en een stanleymes aangetroffen. Daarnaast werd er zwaar vuurwerk en harddrugs bij een aantal personen aangetroffen.

Burgemeester
Ook burgemeester Marco Out liep vrijdagavond met de agenten mee door de binnenstad. ,,Ik heb veel steun ervaren voor het op deze manier veiliger maken van de stad. Opnieuw zijn meerdere messen afgenomen. En terecht! Messen laat je thuis'', vertelt Out. 

In de komende maanden gaat de politie regelmatig op diverse locaties binnen dit veiligheidsrisicogebied preventief fouilleren.

Tiplijn