Man (21) uit Assen aangehouden voor gewapende overval op winkel in Friesland
112

Man (21) uit Assen aangehouden voor gewapende overval op winkel in Friesland

Dinsdagavond heeft de politie een 21-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een winkel in het Friese Stavoren.

De overval vond gisteravond plaats op een winkelpand aan De Bleeck. Agenten hielden op omstreeks 18:45 uur een 21-jarige man uit Assen en een 18-jarige man uit de gemeente Sûdwest-Fryslân aan op het station in Stavoren. De mannen werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Rond 18:30 komt er een melding binnen dat een persoon met een mes een hoeveelheid geld had buitgemaakt bij een supermarkt. Doordat er een duidelijk signalement werd afgegeven, werden er aan de Stationsstraat kort daarna twee mannen staande gehouden. Eén van hen voldeed aan het signalement van de overvaller. Hij werd aangehouden. De tweede man beledigde de agenten. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen zitten nog vast en worden verhoord.

Het onderzoek naar wat er precies is gebeurd loopt nog volop. Er is gesproken met medewerkers van de supermarkt, buurtbewoners en er zijn camerabeelden opgevraagd. 

Tiplijn