Man (31) blijft negentig dagen langer vast zitten voor schietpartij in Assen
112

Man (31) blijft negentig dagen langer vast zitten voor schietpartij in Assen

Een 31-jarige man die verdacht wordt voor betrokkenheid bij de schietpartij aan de Laak in Assen, blijft negentig dagen langer vast zitten.

Dat heeft de raadkamer van de rechtbank vandaag besloten. De man werd halverwege oktober als verdachte aangehouden, eerder werd zijn voorarrest al met twee weken verlengd. 

Schietpartij
Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober rond 17:40 uur 112 met de melding dat zij schoten hebben gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan op het fietspad bij de kinderboerderij aan de Laak. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. 

Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Zes aanhoudingen
Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat. Dit zijn twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem. In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. De dag na het incident werd ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden.

Verdachten
Eerder heeft de rechter-commissaris besloten dat drie verdachten in deze zaak veertien dagen langer vast blijven zitten. Het betreft mannen uit Assen van 21, 27 en 28 jaar. Twee andere mannen zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachte.

De rechter-commissaris besloot daarbij dat van die twee een 19-jarige man uit Arnhem onder voorwaarden het onderzoek in vrijheid mag afwachten. Een 21-jarige man uit Assen kreeg geen voorwaarden opgelegd.

Daarnaast werd er donderdag ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden; hij werd door de politie al vrijgelaten. Het onderzoek door het Openbaar Ministerie en de politie gaat door.

Tiplijn