Agent raakt gewond tijdens aanhouding op station Assen
112

Agent raakt gewond tijdens aanhouding op station Assen

Een agent is donderdagochtend gewond geraakt doordat hij bij een melding op het station in Assen in het gezicht werd geslagen.

Gisterochtend om 10:00 uur ontving de politie een melding van een 24-jarige man uit Delfzijl die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen.

Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen hem is aangifte gedaan van geweld tegen politieambtenaren.

Geweld tegen politie is onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel: ,,We tolereren dat niet. Dit soort incidenten, waarbij agenten zijn mishandeld, hebben hoge prioriteit bij de politie en ook het Openbaar Ministerie behandelt dit soort zaken met prioriteit. De straffen kunnen oplopen tot het dubbele van wat normaal wordt opgelegd.''

Tiplijn