Voor derde keer in een week gewonde bij steekincident op AZC in Assen
112

Voor derde keer in een week gewonde bij steekincident op AZC in Assen

Voor de derde keer in een week tijd is er iemand gewond geraakt bij een steekincident op het asielzoekerscentrum in Assen.

Zondagavond werd een 19-jarige jongen met een scherp voorwerp aangevallen en raakte gewond. Hij belandde met een wond in zijn hals in het ziekenhuis. 

De dag ervoor was het ook al raak. Toen werd ook iemand met een scherp voorwerp gestoken. De politie kon toen een 30-jarige man aanhouden. Woensdagavond liep een incident in het asielzoekerscentrum ook uit de hand waarbij iemand zou zijn neergestoken. 

Woordvoerder Jolanda Bolt van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) laat aan Dagblad van het Noorden weten dat de drie incidenten in één week opvallend zijn, maar het ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn geweest. Volgens Bolt is de druk op de azc's hoger geworden en is het azc in Assen vol. Doordat iedereen dezelfde gemeenschappelijke ruimtes moet delen ontstaan er spanningen. 

Wat er met de daders van afgelopen weekend gebeurt, wordt vandaag besproken. De kans is aanwezig dat zij naar de HTL-locatie in Hoogeveen moeten, de handhaving- en toezichtlocatie. Hier gaan asielzoekers heen die overlast veroorzaken in asielzoekerscentra.

Tiplijn