Politie zoekt persoon die man (25) beroofd in Assen en rekening leeg pint Politie
112

Politie zoekt persoon die man (25) beroofd in Assen en rekening leeg pint

De politie zoekt een tot nu toe onbekende man die in het centrum van Assen een man van zijn pinpas heeft beroofd. Hij heeft hierna meerdere malen geld opgenomen met deze pas.

Een 25-jarige man uit Delfzijl loopt dinsdagavond 7 februari door de binnenstad van Assen als hij wordt aangesproken door twee mannen. Ze willen zijn spullen. Onder dreiging van wat mogelijk een mes is, staat het slachtoffer zijn pinpas af.

Een dag later, op woensdg 8 februari, wordt er op een aantal plaatsen in Groningen bij meerdere geldautomaten geld opgenomen met de pas. Ook in Duitsland is gepind. De politie is op zoek naar de verdachte die geld heeft gepind van de pinpas. Eén van de pintransacties vond plaats aan de Grote Markt in Groningen. Daarop is de man duidelijk te zien. Wie weet wie hij is?

Signalement
De verdachte is een jonge man met een getinte huidskleur. Hij wordt tussen de 16 en 30 jaar geschat. Hij droeg een groen/grijze gewatteerde jas met op linkerborst een oranje streep en een zwart heuptasje.

Herkent u de verdachte? Of heeft u meer informatie die het onderzoek kan helpen? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844. Als u dat liever anoniem doet, kunt u bellen met 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen via deze link.

Tiplijn