Politie roept VW UP, Seat Mii en Skoda Citigo bestuurders op na flink aantal auto-inbraken iStock
112

Politie roept VW UP, Seat Mii en Skoda Citigo bestuurders op na flink aantal auto-inbraken

De afgelopen periode zijn er in Assen een flink aantal auto- inbraken geweest waarbij een navigatiesysteem is gestolen. Volgens de politie gaat het opvallend genoeg in zeker zeven gevallen om auto's van het merk en type Volkswagen UP, Seat Mii of Skoda Citigo.

In Assen zijn in de nacht van 16 november in de wijk Peelo tussen 8 uur ’s avonds en 9 uur ’s ochtends vier inbraken geweest.

De afgelopen jaren ziet de politie vaker gezien dat, vooral in de donkere dagen, het aantal auto-inbraken van dit specifieke model oploopt. Zo is vorig jaar bij wel 40 van dit type auto’s het navigatiesysteem gestolen.

De inbraken vinden plaats op verschillende plaatsen in Groningen, Friesland en Drenthe. De politie doet graag de oproep om alert te zijn. Houd de dief buiten de auto door de auto te parkeren op een goed verlichtte plek en kostbare items, zoals een zichtbaar navigatiesysteem, waar
mogelijk, mee te nemen uit je auto.

Hoe houd jij de dief buiten de auto?

- Doe de auto altijd op slot. Controleer altijd of de auto echt op slot is.
- Laat het dashboardkastje open. Laat zien dat er niets van waarde te halen is.
- Neem losse onderdelen, zoals beeldschermen van het navigatiesysteem uit de auto.
- Verwijder eventuele afdrukken van de schermhouder van de voorruit
- Stop de aansteker terug in de houder nadat u deze heeft gebruikt voor uw smartphone of navigatiesysteem.
- Laat je toch apparaten in de auto liggen? Schakel ze dan helemaal uit. Dieven kunnen laptops, tablets en telefoons aan de hand van het Bluetooth-signaa.
- Parkeer als het kan op een goed verlichte plek en in het zicht van omliggende huizen.

Wil je de politie helpen dit type inbraak te voorkomen? Deel dit bericht met je vrienden en familie, zeker als je weet dat zij een dergelijke auto met uitneembaar navigatiesysteem hebben!

Tiplijn