Assenaar overleden bij ongeval met twee doden en vijf gewonden bij Hooghalen (video) Persbureau Meter
112

Assenaar overleden bij ongeval met twee doden en vijf gewonden bij Hooghalen (video)

Bij een ernstig verkeersongeval op de A28 nabij Hooghalen zijn in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni twee personen overleden. Vijf anderen raakten gewond. Bij het ongeval botste een spookrijder frontaal op een tegemoetkomend voertuig. De bestuurders van beide voertuigen zijn overleden. Kort voor dit ongeval kreeg de politie meerdere meldingen van een spookrijder op de A28. Agenten hebben geprobeerd het spookrijden te doen stoppen en er heeft een korte achtervolging plaatsgevonden. Het onderzoek naar de toedracht is gestart.

Zondagnacht omstreeks 00:30 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een spookrijder die met hoge snelheid over de A28 reed, vanuit de richting van Haren. Meerdere agenten zijn hierop naar de A28 gereden om de spookrijder te laten stoppen. Nabij Assen leek het voertuig te stoppen. Toen agenten de bestuurder wilden controleren ging deze er weer met hoge snelheid vandoor. Hierop ontstond er een achtvolging. Vanaf de afslag Assen-Noord reed het voertuig richting Beilen, opnieuw spookrijdend. Er is door agenten geprobeerd om het verkeer stil te leggen en te waarschuwen voor het spookrijdende voertuig, maar ter hoogte van Hooghalen botste het voertuig frontaal op een tegemoetkomend voertuig. Bij het ongeval waren nog drie andere voertuigen betrokken.

Twee personen overleden en meerdere gewonden
Direct na de aanrijding zijn de hulpdiensten (waaronder brandweer, ambulance en het MMT) opgeroepen, maar voor de bestuurster van het voertuig waar de spookrijder frontaal op botste mocht de hulpverlening niet meer baten. Zij is ter plaatse aan haar verwondingen overleden. Het gaat om een 35-jarige vrouw uit Leek. Ook de bestuurder van het spookrijdende voertuig (een 30-jarige man uit Assen) kwam bij het ongeval om het leven. Vijf anderen (alle vijf inzittenden van de andere drie betrokken voertuigen) raakten gewond. Het gaat om een 67-jarige vrouw uit Stadskanaal, een 68-jarige man uit Stadskanaal, een 37-jarige vrouw uit Musselkanaal, een 60-jarige man uit Assen en een 52-jarige vrouw uit Assen. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek gestart
Op de plaats van de aanrijding is onderzoek gedaan door specialisten van de politie. De weg is hiervoor meerdere uren in beide richtingen afgesloten geweest. Er is onder andere sporenonderzoek gedaan en er zijn getuigen gehoord. Omdat er aan de aanrijding een achtervolging vooraf ging, is de Rijksrecherche in kennis gesteld. Ook zij zullen onderzoek doen.

Deel uw informatie en dashcambeelden
Bent u getuige geweest van de aanrijding op de A28 of hebt u het spookrijdende voertuig zien rijden? Deel uw informatie met de politie. Misschien bent u wel in het bezit van dashcambeelden waarop het spookrijdende voertuig of de aanrijding is te zien. Ook die ontvangt de politie graag. Informatie delen kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Beelden kunt u uploaden via het online tipformulier op de website van de politie: www.politie.nl/tipformulier.

Foto/Video: Thijs Huisman / Ruben Huisman / Klaas Lunshof / Persbureau Meter

Tiplijn