Drie nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar brandstichtingen in Assen
112

Drie nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar brandstichtingen in Assen

De politie heeft op woensdag 22 december een 17-jarige man uit Assen en een 20-jarige man uit Smilde aangehouden op verdenking van het in brand steken van een deelscooter op 19 november op de Ter Aardseweg in Assen.

Op dinsdag 21 december werden ook al een 21-jarige man uit Smilde en een 18-jarige man uit Assen aangehouden in verband met deze brandstichting. De vier verdachten kwamen in beeld op basis van tips die de politie binnenkreeg. Alle verdachten zullen worden verhoord.

Sinds oktober zijn er in Assen meerdere (scooter)branden geweest. De brand aan de Ter Aardseweg is daar een van. Het onderzoek naar de branden is volop gaande. Zo wordt er gekeken of er een verband is tussen de verschillende branden en of er ook andere betrokken personen zijn. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten.

De politie heeft op woensdag ook nog een 28-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van brandstichting aan de Dr. Philipsweg in Assen. Deze brand vond plaats op 10 oktober. Het lijkt erop dat deze brand vooralsnog geen relatie heeft met andere branden in Assen. Onderzoek moet dat nog uitwijzen.