Wilper Boys hoekt Asser Boys Roelof Daalmeijer

Toch nog even een verslagje van de return van de wedstrijd De Wilper Boys - Asser Boys. Begin november werd die thuiswedstrijd nipt gewonnen door De Wilp na een vlammend schot van Rick van Dijken in de tweede helft. Toentertijd een verrassende overwinning omdat Eddie Dijkstra, Tjibbe Bakker en ook Niels van der Veen ontbraken. Afgelopen zondag was het trio basisspelers wel present.

Helaas dit keer een verliespartij. Door de Asser winst (1-0) zijn de Drenten net over De Wilper Boys gewipt op de ranglijst. De ploeg uit Assen-Oost was tot de 65e minuut op alle fronten overheersend. Onze eigen Boys kwamen na 20 minuten op achterstand. Laatste man Tjibbe Bakker overtrad voetbalwet nr 2 door de bal voor de goal langs uit te verdedigen. Het werd een afgemeten pass op de Asser spits, die keeper Eddie Dijkstra geen kans gaf: 1-0.

In het vervolg van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor de Wilpsters en de afstand tussen de laatste linie en de voorwaartsen van De Wilp was te groot. Vooral spits Niels van der Veen (terugkerend van een vervelende blessure en hierdoor conditie en vorm missend) gedijt beter wanneer de linies dichter achter hem staan.

Direct in het begin van de tweede helft leek een ieder van De Wilp dit te begrijpen en er volgde een korte periode van meer druk op de Asser goal. Een omhaal van Wisse van Veen werd net uit de goal getikt door de Asser keeper en een schot van 20 meter van Gert Jan de Vries werd geblokt. Een volgende inzet van Wietze Numan werd bekwaam gekeerd. De Asser goalie werd trouwens in de eindfase van de tweede helft wel de man van de wedstrijd.

In de 62e minuut leken alle kansen verkeken voor De Wilp. Twee keer geel = rood werd een leermomentje voor Wilpster middenvelder Gert Jan de Vries. Eerst kreeg hij een prent voor spelbederf en even later moest hij aan de noodrem om Asser 16-jarig talent Tycho Kooistra te keren. Hierna leek er een minuut of tien geen geloof meer in een resultaat.

Maar onder aanvoering van de broers Numan kwamen er vanaf de 80e minuut zowaar diverse kansen. Beiden zorgden voor meer druk op de Asser achterhoede en hierdoor kwam spits Niels van der Veen in scoringspositie. Eerst knalde hij van 16 meter de bal richting de verste hoek, maar de Asser keeper duwde de bal net buiten de palen. Even later ging Jelle Numan op rechts er vandoor en hij legde de bal panklaar voor Niels, maar wederom keerde de keeper de inzet van v/d Veen.

In het slot van de wedstijd was er na een afvallende cornerbal nog een enorme dreun van Tjibbe Bakker. Zijn daverende schot belandde op de binnenkant van de paal en spatte weer terug in het veld. Samengevat wel wat sneu voor De Wilp vanwege de gemiste kansen in de eindfase, maar over het geheel van de wedstrijd gezien bleven de drie punten toch wel terecht in Assen.